Donderdag 9 januari - 20u00: 1ste setStan Maris - accordeon

Meest opvallende figuur van Kreis is ongetwijfeld accordeonist Stan Maris. Zijn instrument blijft binnen de jazz nog altijd een beetje exotisch, ook al hebben we in onze contreien een paar figuren — Tuur Florizoone, Philippe Thuriot — die het een volwaardige plaats gegeven hebben. Daarnaast is hij ook de zoon van, een vaste waarde binnen de Belgische jazz. Een uitdaging om zo’n figuur op te volgen, en daarom is het misschien maar goed dat de zoon geen trompet speelt en z’n eigen ding doet.

2de set

  

Toine Thys - sax
Robert Jukic - contrabas


Robert Jukic, de Sloveense bassist heeft gespeeld met Sloveense en internationale artiesten op festivals en clubs in meer dan 25 landen, hij kan worden gehoord op meer dan 60 cd's, er zijn ook 13 cd's onder zijn naam. Robert componeert ook voor theaters en andere podiumkunsten en doceert aan workshops en maakt deel uit van de faculteit van de jazz afdeling van Conservatory for Music in Ljubljana, SloveniŽ.
Toine Thys is een gedurfde en roekeloze muzikant, een centrale figuur voor saxofoon en basklarinet in Europa, met een warme klank. Hij is actief als leider van zijn eigen projecten, en een veelgevraagde sideman door BelgiŽ, Frankrijk, Nederland. Hij kan ook worden gehoord in West-Afrika, Zuid-Korea en Canada.


De schotel vandaag:

"Varkenswangetjes op grootmoeders wijze met rozemarijn patatjes"U bent niet verplicht om de schotel (12,50 €) te bestellen, concert (12,00 €) alleen kan ook.
Gelieve 24u op voorhand te reserveren voor de schotel - schotel wordt geserveerd
tussen 19 en 20u00